7 Kasım 2012 Çarşamba

Reishi Mantarı / Reishi Mushroom



Mantarlar …  Amerika’dan Asya’ya sayısız cinsi var . Hepsinin ayrı bir hikayesi ayrı bir faydası var... Japon ve Çin olmak üzere çok sayıda mistik Asya ülkesinde  ilaç tedavilerinde kullanılmaktaydı. Günümüzde bu durum modern tıp içinde de devam etmekte. Ama bu mantarların içindeki bir mantar var ki tam bir şifa deposu. Hangi mantardan mı bahsediyorum ?  ‘’Reishi’’  mantarı ‘’ ya da ‘’ Ling Zhi’’ .
            Çok değerli bir mantardır. Işık girmiyecek kadar yoğun ağaçlı ormanlarda bulunur. Çürümeye yüz tutmuş meşe , kestane , kayın gibi ağaç kütükleri üzerinde yetişir. Nadir bulunan doğal bir mantardır. Japon araştırmacıların yıllarca süren çalışmalarından sonra bu mantarın kültürü üretilmeyi başarıldı. Avrupa’ya ise 1960’lı yıllardan sonra gelmeye keşif edilmeye başlandı. Böbrek şeklinde, şapkalı bir görünümü vardır. Mistik adı Akashiba olan kırmızı reishi Güney Amerika, Çin, Tayvan, Japonya ve Kore'de en yaygın biçimde kullanılanı ve ticari olarak yetiştirilenidir , yani kolay ulaşılabilmek mümkün.
6 çeşittir ;
 Akashiba ( kırmızı reishi ), Kuroshiba ( siyah reishi ), Aoshiba ( mavi reishi ) , Shiroshiba  ( beyaz reishi), Kishiba ( sarı reishi ) , Murasakishiba ( mor reishi )

Yararları nelerdir ?
            Japon sağlık bakanlığı tarafından doğal ilaç olarak tescillenen ‘’ reishi ‘’ ,tansiyonu , diabeti  ve kötü kolestrolü dengeler . Karaciğeri koruyucu özelliktedir . Mantarda  bulunan              ‘’Polysakkaridler ‘’ hücrelerin kendini hızlı bir biçimde yenilemesini sağlar ve de bağışıklık sistemini harekete geçirir. Kanser hücrelerini yavaşlatıcı etkiside vardır.
            Sağlıklı bir insan da belli zaman aralıklarında tüketmesi gerekir.koruyucu etkisinden yararlanmak için. Sağlıklı bir insan 1-2 gr ve tedavi gören bir insan ise 5 gr kadar tüketmesi gerekiyor. Nasıl mı ? reishi mantarını 1 litre suya ilave ettikten sonra kaynatıyoruz ve cam bir kabın içine süzüyoruz. Gereçlerin kesinlikle metal olmaması gerekiyor. Çünkü mantarda bulunan magnezyum metale yapışarak niteliğini kaybediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder