3 Kasım 2012 Cumartesi
Başlıyoruz
Lisede millet nerede staj yapıcam derdine beni de katmıştı . lise mi? etiler otelcilik anadolu meslek lisesi aşçılık programı . daha o günden iyi bir aşçı nasıl olunur merakı vardı içimde halada aynı. acaba nerde staj yapmalı ? sanırım kesin karar verildi bizimkilere de söyledikten sonra ver elini Kıbrıs... çok acayip bir mutfak kültürü var ilgimi çekti.Meraklandım iyice işin içine daldım.böylelikle mutfak maceram başlamış oldu .
Yemek bir kültürdür bir hikayesi ve tarihi var . Yemeği tadması , sipariş etmesi , yemesi , içmesi herşeyiyle depoya girişten insanların midesine giden yol başlı başına bir hikaye. Ala carte sistemin bir parçası olmak ve bu sistemin özgün ve yaratıcı keşifleri ise en can alıcı nokta. Yemeği yaparken kullanılan üründe çok önemli olduğunu keşfettim ve bu uyumun dansıyla birlikte bir tutkuda buldum kendimi.
Burada sistemin en güzel yönlerini paylaşmak can alıcı tarifler ve bilgilerle paylaşım içinde olacağım. Umarım herşey çikolatalı çilek gibi çekiçi ve güzel olur...
Dediğimiz gibi bu bir hikaye ve hikayemize başlıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder