24 Ocak 2013 Perşembe

V. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması

Fuarlarda olmak hem ufkumuzu hemde hayal dünyamızı
geliştiriyor. Oralarda olmak yeni ustalarla tanışmak yeni iş
olanaklarına , arkadasliklara, tecrübe edinmeye
yardımcı oluyor.

Haftalar öncesinden başlamak bu işin ayrı bir
heyecanı.Özgüveniniz , bilgileriniz , tecrübeleriniz ve
yeteneğiniz burada ortaya çıkıyor. Hazırlanmak elbette kolay
değil yarışma tabakları bu meslekte sizin geldiğiniz noktayı
gösteriyor. Hünerlerinizi gösterdiğiniz yer tam da burası.

Kırmızı et mi ? Beyaz et mi ? Hangi garnetür ? Hangi sos ?
   
Karar verdim balık tabağı yapacağım. Güzel bir balık sos ve
deniz börülcesi garnetürü ile tabak artık kafamda hazır oldu.
Artık iş , fikri tabağa ressam gibi dökmekte. Tabakta çok
önemli. Yaptığınız ürünü ortaya çıkarmalı , ben burdayım
dedirtmeli. Ustalarımla konuştum fikir alış verişi yaptık ve
fikrimi tabağımı beğendiler. Artık uygulama vakti... Demo
çalışmalarını belki defalarca tekrarladık. Bir ara moralmen
yıprandım. Yapamayacağım ve katılmamalıyım diye
düşündüm. Ama oyle bir kırılma anı ki o an eğer pes edersem
 hayatım boyunca hep kolay vazgeçişlerimin başlangıçına
gelcektim. Ama korkumun üstüne gidip inandım kendime.
Başardım da. Tabak üzerinde yap-boz gibi oynatarak resmederek
tabağımı son haline getirdim. '' Taze baharatlarla marine
edilmiş deniz mahsülleri , cevizli deniz börülcesi ve ada
çaylı balıkçı sos eşliğinde ''.

Bitti mi? Tabikide bitmedi. Sadece yarısı bitti. En stresli
kısımda burası. Neden derseniz karşı tarafa yaptığınız ürünü
beğeniye sunuyorsunuz. Jüri tadıyor puan veriyor , görsel
olarak görücüye çıkıyor. Bu meslek gerçekten de cok zor.
Yaptığınız yemekle birlikte karşı tarafın bir mimik hareketi
sizi en iyi chef yapar. Ufak bir beğenmemezliklede sizi en kötüsü... Çünkü bu aşk işi karşılıklı bir durum. Enerjimizi de yansıtmamız gerekiyor.
     
Karşınızda yemeğinizi tadan kişi ile etkileşim halindesiniz.
Kitlelerle hareket edip onların damak zevkine görsel
duyularına hitab ediyorsunuz . Bu yüzden sadece yemek
yapmakla olmuyor. Karşı tarafın beğenisinide
kazanmalısınız.

Emeğimizin karşılığını aldık. 2011 Altın kep genç aşçılar
yılın 1.liginden sonra 2013 Altın kep genç aşçılar yılın
2.lik ödülünü kazandım... Emeği olan herkese teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder